Prefabrik Yapı Teknik Detayları

Prefabrik Konutlarımıza Ait Teknik Özellikler

Prefabrik konutlarımız 80 kg/m² kar yükü, 90 km/h rüzgar hızı, 1. derece deprem şartları ve 3. iklim bölgesi esas alınarak üretilmektir..

 

Dış ve İç Paneller

Dış ve iç paneller özel bükümlü paslanmaz galvaniz sacdan ve 8X1250X2500 mm ebatlarında çift taraflı çimentolu yonga levhadan (betopan) imal edilir. Isı yalıtımı için paneller arasında 84 mm 16 dansite EPS sert köpük kullanılır. Dış panel kalınlığı 10 cm, iç panel kalınlığı 6 cm ve panel yüksekliği 250 cm’dir. Opsiyonel panel çeşitleri için sorunuz.

Çimentolu Yonga Levha Nedir?

Hammaddesi çimento ve çam ağacıdır. Plastik değildir. İnşaat çimentosu ve malzemeyi hafifletmek için çam ağacının kabukları soyulduktan sonra yongalanarak harmanlanmasından oluşan bir yapı malzemesidir. Su ve nemden etkilenmez. Alev almaz. B1 sınıfı (B1 DIN 4102 Part 1) yanmazlık belgesine sahiptir.

Panel Birleşimleri

Birleşim elemanları olan özel U ve H profilleri paslanmaz galvaniz sacdan bükülerek özel kenet sistemi ile birleştirilir. Kenarlarda radius oluştuğundan terleme sonucu paslanma olmaz.

Kapılar

Dış kapılar ÇELİK KAPI olarak imal edilir. iç kapılar 80x200 ölçülerinde KIRIK BEYAZ AMERİKAN KAPI (olarak imal edilir. Dış kapılarda silindirik, iç kapılarda gömme özellikli TSE ‘li kilitler kullanılmaktadır. Pvc ve Alm. Kapılarda bina içinden pervazlı yapılmaktadır.

Pencereler ve Vasistaslar

Pencereler 120X100 cm-120/160 cm -150/150 cm ölçülerinde ve vasistaslar 60X40 cm ölçülerinde PVC esaslı malzemeden 4+16+4 mm ısı camlı ve vasistaslar buzlu Tek cam olarak imal edilir ve FIRATPEN markadır. Bina içinden Pvc pervazlı yapılmaktadır.

Taşıyıcı Konstrüksiyonlar

Çatı makasları, kirişler ve kolonlar özel bükümlü paslanmaz galvaniz sacdan imal edilir. Bina boyunca her 125 cm de bir adet özel şekillendirilmiş çelik makas konulmakta olup makas üst yüzeyine özel şekillendirilmiş galvaniz sacdan aşıklar monte edilir. Montajda civata ve somun kullanıldığından yapı defalarca sökülüp takılabilir.

Tavan Kaplamaları ve Yalıtımı

Tavan kaplaması olarak 12 mm kalınlığında alçıpan levha kullanılır. Tavan yalıtımı olarak asma tavan alçıpanı üzerine 80 mm kalınlığında cam yünü serilir. Tavan birleşimi çatı makasları altına kaynatılan paslanmaz galvaniz sacdan bükülerek ezme yapılır. Sacın kenarlarında radius oluştuğundan terleme sonucu paslanma oluşmaz. Tavan omegaları estetik görünmesi için Pvc kapak konulmaktadır. Alçıpan birleşim elemanları elektrostatik boyalı alüminyum malzemeden imal edilmiştir. Islak mekanların tavanlarına Yeşil Alçıpan uygulanmaktadır. Opsiyonel tavan uygulamaları çeşitleri için sorunuz.

Boyalar

Dış cephe panelleri MASİS BOYA marka silikonlu dış cephe boyası, iç cephe panelleri ve tavan MASİS BOYA marka plastik boya ile boyanır. Tüm metal yüzeyler çift kat astar, çift kat sentetik yağlı boya ile boyanır. Panel birleşim, tavan detaylarına mastik çekilmektedir.

Çatı Kaplamaları Ve Yalıtımı

Çatı kaplaması olarak metal aşıklar üzerine paslanmaz BOYALI galvaniz trapez sac uygulanır. Makas alın bölgesi menfezli ve PVC lambri malzeme ile kaplanmaktadır. Bina etrafında 40 cm. genişliğinde paslanmaz galvaniz sacdan Şekillendirilmiş menfezli saçaklar bulunmaktadır. Çatıya özel bükümlü paslanmaz galvaniz sacdan deprem diyagonelleri konulmaktadır. PVC esaslı kare yağmur dereleri ve aksesuarları monte edilmektedir. Opsiyonel kaplama çeşitleri için sorunuz.

Elektrik Tesisatları

Elektrik tesisatı TSE damgalı PVC esaslı kablo kanalı kullanılarak panel üzerinden döşenir. Anahtarlar ve prizler için VİKO marka, aydınlatma için PELSAN marka simit armatür kullanılmaktadır. Opsiyonel tesisat çeşitleri için sorunuz.

Sıhhi Tesisatları

Temiz su tesisatı TSE damgalı PVC esaslı FIRAT marka beyaz boru, pis su tesisatı PVC esaslı SARAL marka beyaz boru kullanılarak panel üzerinden döşenir. Vitrifiye ürünleri (duş teknesi, lavabo ve klozet ya da yer taşı) ve aksesuarlar

Ara Kat Konstrüksiyonları

Ara kat konstrüksiyonu taşıyıcı kafes şeklinde özel bükümlü paslanmaz galvaniz sacdan imal edilir. Arakat zemini 16 mm betopan (çimento yonga levha) ile kaplanır. Alt kat asma tavan alçıpanı üzerine ısı-ses izolasyonu olarak 80 mm kalınlığında cam yünü serilir. Ara kat taşıma yükü 200 kg/m² dir.

Merdivenler

Kutu profillerden imal edilen özel Şekillendirilmiş çelik iskelet üzerine 16 mm kalınlığında betopan (çimento yonga levha) kaplanır. Merdiven korkuluğu kutu profillerden imal edilir. Merdiven metal aksamı çift kat astar ve çift kat yağlı boya ile boyanır. Opsiyonel merdiven çeşitleri için sorunuz.

 

Fiyatlara Dahil Edilmeyen Uygulamalar

1.   Binanın kurulması için gerekli plan, proje ve yasal izinlerin alınması,
2.   Zemin betonu, her türlü hafriyat ve çevre düzenleme işleri,
3.   Nakliye ve nakliye sigortası müşteriye aittir.
4.   İstanbul dışı montajlarda montaj ekibinin konaklama ve yemek bedelleri.
5.   Prefabrike yapı malzemelerinin Şantiyede çalınmaya karşı güvenliğinin sağlanması,
6.   Montaj esnasında kullanılacak olan elektrik, gerekirse iskele ve vinç temini,
7.   Pencerelere sineklik, korkuluk vb. aksesuarlarının takılması,
8.   Prefabrike bina ile zemin betonu arasındaki her türlü yalıtım işlerinin yapılması,
9.   Isıtma ve soğutma tesisatları (kalorifer, kombi, termosifon, klima vs.)
10. Prefabrik bina Kaba bina montajı sonrası zemine şap atılması,
11. Zemin ve ıslak hacim duvar kaplamaları (Seramik, Pvc, Parke, Mermer),
12. Telefon, bilgisayar (data) ve UPS tesisatlarının çekilmesi ve armatürlerinin takılması,
13. Elektrik ana dağıtım panosu (elektrik sayacı, kofra, ana sigorta vs.) ve topraklama hattı,
14. Prefabrike bina dış bağlantılarının yapılması (elektrik, pis su, temiz su vs.),
15. Mutfak dolapları, banyo dolapları, ayna, sabunluk, kağıtlık vb. aksesuarlar,
16. Seramik yapıldıktan sonrası vitrifiye ve armatür montajlarının yapılması,

 

ADMPREFABRİK, teknik özelliklerde haber vermeksizin değişiklik yapma hakkını saklı tutar.